JU Srednja elektrotehnička škola
“Salih Salko Ćurić” Mostar

Takmičenje Electionville

Izvještaj o učešću na takmičenju Electionville

JU Srednja elektrotehnička škola "Salih-Salko Ćurić" Mostar s ponosom predstavlja svoje učešće na takmičenju Electionville, koje organizira Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar. U ovom uzbudljivom takmičenju, koje okuplja 17 srednjih škola iz grada, naša škola je vrlo rado prihvatila poziv da učestvuje.
🔷️ Naša ekipa, sastavljena od talentovanih učenika - Amara Obradovića, Aida Mustafića, Tarika Čolića, Fejsala Tipure, Haruna Tule i Zlatana Zlomušice, uz mentorstvo profesora Demonda Đonke, pokazala je izuzetno zalaganje i stručnost od samog početka takmičenja. Kroz pokazni čas, održan kako bi se upoznali sa pravilima igre, ekipa je stekla osnovno razumijevanje izazova koji ih očekuju.
🔷️ Prva runda takmičenja, održana 15.11.2023, donijela je uzbuđenje i izazov kada se naša škola susrela s Srednjom građevinskom školom Juraja Dalmatinca i Srednjom strojarskom školom Fausta Vrančića. Nakon zanimljivih okršaja, naša ekipa zauzela je treće mjesto u ukupnom poretku, što ih je odvelo u baraž i tešku poziciju. U baražu su se sastali s još četiri ekipe, a ovaj put su trijumfovali, osvojivši prvo mjesto i tako osigurali prolaz u narednu rundu.
🔷️ Druga runda, održana je 04.12.2023 gdje su se sa našom školom u borbi našli još Gimnazija fra Grge Martića, Srednja turističko-ugostiteljska škola i Srednja politehnička škola. Naša ekipa nije samo pobijedila, već je i postavila rekordni broj bodova u dosadašnjim igrama na ovom takmičenju, pokazujući izuzetno znanje i vještine.
🔷️ Electionville, kao simulacija političkog procesa, omogućava učenicima da iskuse stvaranje političkih strategija, pregovaranje i lobiranje. Rundama su prethodile intenzivne pripreme, gdje su učenici imali priliku razvijati svoje vještine komunikacije i vođenja tima.
🔷️ Srednja elektrotehnička škola "Salih-Salko Ćurić" sa svojom ekipom i mentorom nastavlja s entuzijazmom i sigurnošću prema sljedećim fazama takmičenja Electionville, uvjereni u svoje sposobnosti i spremni za novi izazov. Ovo takmičenje ne samo da pruža platformu za učenje političkih procesa, već također podstiče timski rad, kreativnost i liderstvo među mladim generacijama.
Dizajn i razvoj stranice: Sanjin Brajević i Tarik Čolić