JU Srednja elektrotehnička škola
“Salih Salko Ćurić” Mostar

Zanimanja

4. Godišnji

Elektrotehničar Informacijskih Tehnologija

Ovaj obrazovni profil fokusiran je na opremanje učenika potrebnim znanjima i vještinama za ulazak u softversku industriju nakon završetka srednje škole. Cilj mu je da pruži jaku osnovu za učenike koji odluče da nastave dalje stručno ili akademsko obrazovanje u ovoj oblasti. Završetkom ovog programa, učenici će imati potrebne alate za početak rada u softverskoj industriji, a mogu i nadograditi svoje postojeće znanje ako se odluče za napredne studije u budućnosti.

Razvoj Aplikacija

Baze Podataka

IT Sistemi

Praksa na Računarima

Elektrotehničar Računarske Tehnike i Automatike - SMART Tehnologije

Ova obrazovna djelatnost ima za cilj da osposobi učenike potrebnim znanjima, vještinama i navikama, kako općenito, tako i u profesiji koju su odabrali. Takođe se fokusira na podsticanje razvoja psihofizičkih sposobnosti. Osim toga, pruža specifičnu obuku za profesionalne aktivnosti i služi kao priprema za dalje školovanje na višim institucijama.

Web Dizajn

Digitalni Marketing

Internet of Things (IoT)

Elektrotehničar Računarske Tehnike i Automatike - Programiranje i Razvoj Softvera

Ovo zanimanje pokriva zadatke kao što su postavljanje i održavanje računarskog operativnog sistema, razvoj platforme za internetske usluge i sigurnosna provjera, kreiranje aplikacija za web, desktop i mobilne, statičke i prezentacijske web stranice, modeliranje i razvoj baze podataka, te testiranje, održavanje i sigurnost informacijskog sistema verifikacija.

IT Sistemi

Baze Podataka

Razvoj Aplikacija

Testiranje Sigurnosti

Elektrotehničar Energetike i Obnovljivih Izvora Energije

Ovaj obrazovni profil fokusira se na pružanje čvrste osnove učenicima u električnim sistemima i tehnologijama obnovljivih izvora energije. Pokriva teorijska znanja i praktične vještine vezane za električne instalacije, održive izvore energije i energetsku efikasnost. Ovaj profil priprema učenike za buduće karijere u elektrotehnici, posebno u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije.

Proizvodnja El. Energije

Testiranje Postrojenja

Detekcija Kvara

3. Godišnji

Elektromonter Mreža i Postrojenja

Elektromonter mreža i postrojenja je obrazovni profil usmjeren ka osposobljavanju učenika za sticanje praktičnih i teoretskih znanja i vještina za obavljanje poslova u proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije. Nakon završetka srednje škole, omogućavaju rad u proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Proizvodnja El. Energije

Elektromontažni Radovi

Distributivne Mreže

Dizajn i razvoj stranice: Sanjin Brajević i Tarik Čolić