JU Srednja elektrotehnička škola
“Salih Salko Ćurić” Mostar

Školsko takmičenje iz informatike

Školsko takmičenje

U periodu od 7.3.2024. godine do 13.3.2024. godine na nivou naše škole održano je školsko takmičenje iz informatike, oblast opšte znanje za učenike prvih i drugih razreda različitih smjerova koji se izučavaju, te oblast programiranje koje je uključivalo učenike trećih i četvrtih razreda.
Iz oblasti programiranja (programski jezik C++), takmičenje je predvodila prof. Adela Marić, učestvovalo je 20 učenika.
Zavidan rezultat, sa osvojenim maksimalnim brojem bodova je imalo 5 učenika: Nadja Smajkic, Nadija Džolota, Hana Vuk, Kenan Čolakhodžić i Aid Mustafić.
Pored osvojih bodova, sljedeći faktor koja se boduje jeste i vrijeme predaje rada.
Po svim kriterijima djevojke su uspjele zauzeti prva tri mjesta. Nakon završenog testiranja i analize rezultata najbolje rezultate ostvarili su sljedeće učenice:
1. mjesto: Nadja Smajkić (III³)
2. mjesto: Nadija Džolota (III³)
3. mjesto: Hana Vuk (III³)
Za oblast opšteg znanja iz informatike bilo je prijavljeno 35 učenika, a testu je pristupio 21 učenik! Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe i test se radio paralelno u informatičkim kabinetima br.1 i br.2.
Nakon provedenog testa, stručna komisija aktiva informatike u sastavu: prof. Tunović Sanin i prof. Pintul Tarik pregledali su testove i utvrdili sljedeće rezultate:
1. mjesto: Amir Maslo (I²)
2. mjesto: Ivor Mešić (I²)
3. mjesto: Adnan Kasumović (I¹)
Zahvaljujemo se svim učenicima koji su uzeli učešće na ovom takmičenju, a posebne čestitke idu učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate!
Želimo im puno uspjeha na Kantonalnom takmičenju!
Aktiv informatike!
Dizajn i razvoj stranice: Sanjin Brajević i Tarik Čolić