JU Srednja elektrotehnička škola
“Salih Salko Ćurić” Mostar

Realizovan projekat "Proširivanje knjižnog fonda školske biblioteke" i zaokružilo "Književnim susretom"

Počašćeni smo dolaskom našeg današnjeg gosta, poznatog književnika, Elvedina Nezirovića, autora tri zbirke poezije, zbirke priča, eseja i kolumni, te tri romana.

Vijeće učenika naše škole uspješno je realizovalo projekat "Proširivanje knjižnog fonda školske biblioteke" i zaokružilo "Književnim susretom".
 
Počašćeni smo dolaskom našeg današnjeg gosta, poznatog književnika, Elvedina Nezirovića, autora tri zbirke poezije, zbirke priča, eseja i kolumni, te tri romana. Nezirović je dobio brojne nagrade za svoj književni rad, a ovo je bila prilika da učenici čuju nešto više o njegovom stvaralaštvu.
 
Nezirović je objasnio simboliku i njegovu povezanost sa brojem 7, kako je to biti književnik u današnjem društvu, šta ga je motivisalo da postane pisac i još mnogo toga.
Zahvaljujemo se upravi Grada Mostara i Odjelu za društvene djelatnosti na finansiranju projekta.
 
“Čitajte, jer čitanje je razgovor s kojim se jedva išta može usporediti. Možete razgovarati s ljudima koji su stoljećima mrtvi, a ipak vam nešto žele kazati.To je fascinantno, ali i nešto zbog čega umjetnost pisanja postoji. Onima koji pišu savjetujem da uvijek do kraja daju sebe. Olako napisane riječi su prevrtljive i neće se same od sebe složiti u skladan niz.“ - Irfan Horozović
 
Dizajn i razvoj stranice: Sanjin Brajević i Tarik Čolić