JU Srednja elektrotehnička škola
“Salih Salko Ćurić” Mostar

NOVA STRANICA ŠKOLE

Redizajn školske web stranice.

JU Srednja elektrotehnička škola „Salih Salko Ćurić“ Mostar se ponosi angažovanjem svojih učenika u školske projekte.
 
Jedan od kapitalnih projekata koji je aktiviran u školskoj 2022/2023 godini, u sklopu tema za maturske radove jeste projekat, odnosno maturski rad učenika naše škole Sanjina Brajevića. Ovdje se radi o izradi naše nove školske web stranice!
Zbog obimnosti, tj. složenosti ovog projketa, u ovaj rad uključen je učenik III2 razreda Čolić Tarik a sve to pod mentorstvom prof. Tunović Sanina!
 
Naša nova školska web stranica sadrži sljedeće kategorije: „Naslovna stranica“, „Vijesti“, „Zanimanja“, „Galerija“, „O nama“, „Kontakt“, „Sekcije“, „Downloadi“, „Riječi direktora“, "O stranici" zajedno sa interaktivnom Google mapom sa satelitskim pregledom škole kao i ostale informacije koje učenici/ce mogu iskoristiti da bi ostali informisani.
 
Naravno u ovom digitalnom dobu u kojem živimo, važno je da ovakva web stranica bude moderna i jednostavna za sve korisnike. Iz tog razloga, ovaj projekat je imao za cilj da se uradi dizajn školske web stranice koristeći najnovije tehnologije i najbolje prakse.
Nakon što se ustanovio dizajn sistem za ovaj projekat, krajnja odluka učenika je bila da se web stranica radi u sljedećim web tehnologijama: Laravel + Tailwind CSS + Alpine.js + Livewire + MySQL. Nakon svih ovih koraka, započet je razvoj projekta.
 
Za Version Control System, GitHub je bila najbolja opcija. Preko toga su razvijani zadaci uz već postojeći GitHub Task Menadžment softver, pri čemu je izvršena podjela zadataka za Frontend (glavni dio web stranice koji svi korisnici vide) te Backend (komandna panela koju samo administratori imaju pristup).
 
Nadamo se da ćete uživati u našoj novoj web stranici!
Dizaj i razvoj stranice: Sanjin Brajević i Tarik Čolić
 
JU Srednja elektrotehnička škola „Salih Salko Ćurić“ Mostar!
Dizajn i razvoj stranice: Sanjin Brajević i Tarik Čolić